Berecz Zsombi megszerezte az olimpiai kvalifikációt Santanderben!
 
Berecz Zsombor, az MVM Sportegyesület igazolt vitorlázója a spanyolországi Santanderben zajló ISAF vitorlás világbajnokságon ma megszerezte a 2016-os Riói Olimpiára szóló kvalifikációt!

Zsombi a világbajnokság selejtező futamainak eredményei alapján 19.-ként jutott be a VB Arany Csoportjába, ahol további hat futam várt a versenyzőkre. A csütörtöki és pénteki versenynapokon komoly időjárási körülmények között, 30 csomós szelekben, két-két futamot rendeztek, amelyeken Zsombi a 14., 15., 21. és 10. helyezéseket szerezve összetettben a 15. helyre vitorlázta fel magát, ez pedig a nemzetek között a 11. helyet jelentette számára.

A mai napon további két futamot tervezett a rendezőség, azonban a szélviszonyok nem kedveztek a versenyzésnek, így a parti halasztást vízi halasztás követte, a nap folyamán nem tudtak futamot rendezni. Az előző napi összetett eredmények tehát nem változtak, Zsombi 15. helyen, nemzetek között 11. helyen zárta a világbajnokságot, amely egyben a Riói Olimpiára szóló kvalifikációt is jelenti számára, hiszen a holnap záruló ISAF Világbajnokság keretében a Finn hajóosztályban mindösszesen tizenkét olimpiai kvótát osztottak ki.

A Finn hajosztály tíz legjobb versenyzője számára a vasárnapi napon a Medal Race keretében tovább folytatódik a küzdelem a világbajnoki címért. Jelenleg a brit Giles Scott vezeti az eredménylistát, második helyen a horvát Ivan Kljakovic Gaspic, harmadik helyen a francia Jonathan Lobert várja a holnapi végső futamot. 

Zsombinak ugyan nem sikerült a tavalyi évi bravúrt megismételnie és bekerülni a Medal Race-be, azonban az idei 15. helyezése és ezzel olimpiai kvótaszerzése, ami az idei év legfontosabb célja volt számára, óriási eredmény a magyar vitorlássport számára, kemény és kitartó munkája, motivációja és elkötelezettsége meghozta a gyümölcsét! Zsombi így 2016-ban immár harmadik alkalommal vitorlázhat Olimpián, azonban első alkalommal a Finn hajosztályban! 

Szívből gratulálunk Zsombi és köszönjük! 

Zsombi a VB után közvetlenül a Finn hajosztály magyar bajnokságán vesz részt jövő héten, majd egy hosszabb pihenő után novemberben tovább folytatódik a kemény edzés és munka a minél jobb jövő évi eredményekért és az olimpiai sikerért! 


Fotók: Cserta Gábor
Részletes eredménylista a VB honlapján >>>  
Fotógaléria az MVM SE honlapján >>> 
 

 
Támogatók / partnerek:


 
 
Magyar Villamos Művek Sport Egyesülete
Copyright © 2013 MVM SE - Minden jog fenntartva.
H-1031 Budapest, Szentendrei út 207 - 209.
Telefon: +36-1-304-2275
E-mail: info@mvmse.hu