MVM Laser Flottabajnokság 2017
közzétéve: 2017-06-21 21:38
MVM MAGYAR LASER FLOTTABAJNOKSÁG ÉS RANGLISTA VERSENY 2017
MVM HUNGARIAN LASER FLEET CHAMPIONSHIP AND INTERNATIONAL REGATTA 2017

Időpont: 2017. június 19-21. 
Helyszín: Balatonfüred, Koloska kikötő
Rendező egyesület: MVM Sportegyesület
Versenyrendező: Sipos Máté

A Laser hajóosztályok Flottabajnokságán és egyben idei második Ranglista versenyén Laser 4.7-ben 34, Laser Radialban 21 és Laser Standardben 4 induló állt rajthoz.
A nemzetközi versenyre cseh és szlovák versenyzők is érkeztek.

Az első versenynap nehéz kihívás elé állította a versenyrendezőséget, mivel az érkező meleg fronttal kevés szelet ígértek az előrejelzések.
Ennek ellenére maximálisan sikerült kihasználni a természet adta lehetőséget és késő délután két futam került lebonyolításra 5 csomó körüli délies szélben mindhárom hajóosztály részére.

 A verseny második napján 8 csomó körüli átlagszélben rajtoltak a mezőnyök az első futamban, aztán a második futam rajtjára már a 15 csomót is elérte a szélerő, végül a harmadik futam végére fokozatosan leállt. A Laser Standard részére négy, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztályoknak három futamot sikerült teljesíteni.

Az esemény zárónapján 5-8 csomós szélben ment le az első futam, de a második futam befejezéséhez már csak a Laser Standard részére maradt elegendő szél, a Laser Radial mezőny futamát a negyedik pályaszakasz végén kellett rövidíteni, míg a Laser 4.7 második futama érvénytelenítésre került.
Így a Laser Standard osztálynak sikerült teljesíteni mind a 8 tervezett futamot, a Laser Radial és a Laser 4.7 hajóosztályoknak pedig 6 futamból került kihirdetésre a végeredmény, ami az időjárási feltételeket figyelembe véve nagyon jó eredmény.

A legnépesebb Laser 4.7 hajóosztály versenyében az MVM SE versenyzője, Rác Karina végzett a mezőny élén, amivel egyben a Női kategória győztese is ő lett.
Vida Péter (YKA) holtversenyben az első helyezettel szerezte meg az ezüst érmet, a dobogó harmadik fokára pedig Majthényi Zsombi állhatott fel.
Az U16-os korosztályban Kovács Attila, az MVM SE versenyzője aratott győzelmet.

Laser Radial hajóosztályban Veisse Zoltán, a Balatoni YC versenyzője végzett a dobogó legfelső fokán, a szlovák Patrik Melis előtt.
A bronz érmet pedig Argay Balázs, az SVE versenyzője szerezte meg, aki ezzel az U17 korosztály győztese is lett.
A lányok versenyét pedig Bakó Csenge, az MVM SE versenyzője nyerte meg.
A Laser Standard mezőny versenyét Edelényi-Szabó Viktor a BYC versenyzője nyerte, a második helyen Péteri Gábor (ARSC) végzett, a bronz érmet pedig Pandur Péter (FVSZ) szerezte meg.

Gratulálunk csapatunk MVM Magyar Laser Flottabajnokság és Ranglista Versenyen elért eredményeihez.
Legfőképpen díjazott versenyzőinknek, a Laser 4.7 verseny abszolút és női győztesének, Rác Karinának, az U16-os korosztály nyertesének, Kovács Attilának és Bakó Csengének, aki a Laser Radial osztályban nyerte meg a lányok versenyét.


A fotókat Jósa Georgina készítette és a képek itt érhetőek el.

Végeredmény és teljes eredménylista itt érhető el


 Versenykiírás: MVM Laser Flottabajnokság 2017 - Versenykiírás.pdf
Notice of Race document: Notice of race

Online nevezés az MVSZ VIHAR rendszerén keresztül!
Online entries shall be submitted by completing the following entry form and sending it to gsolymos@mvmse.hu until 10 June 2017.
Registration Form:
 Entry form
 
Támogatók / partnerek:


 
 
Magyar Villamos Művek Sport Egyesülete
Copyright © 2013 MVM SE - Minden jog fenntartva.
H-1031 Budapest, Szentendrei út 207 - 209.
Telefon: +36-1-304-2275
E-mail: info@mvmse.hu